• home
 • video
 • pas verschenen

  Thiam twijfelt over WK-deelname: "Ik heb er niet speciaal voor getraind"

  Thiam eindigde op het BK 3e op de 60 meter horden.

  Over 2 weken vindt het WK atletiek indoor plaats. Met of zonder Nafi Thiam? "Mijn hoofddoel ligt in de zomer", zegt de Sportvrouw van het Jaar.

  Thiam: "WK indoor is geen doel voor mij"

  Op het BK indoor liep Nafi Thiam vandaag naar brons op de 60 meter horden en won ze zilver in het verspringen. "Over mijn prestatie op de horden ben ik tevreden", reageert Thiam, die met 8"35 haar snelste chrono van het jaar evenaarde.

  "Het verspringen verliep minder goed. Ik liet jammer genoeg maar één geldige sprong optekenen. Dat was frustrerend, maar is ook geen drama."

  Zullen we Thiam straks kunnen bewonderen op het WK indoor in Birmingham (1-4 maart)? "Daarover zal volgende week of de week erna beslissen", zegt Thiam.

  "Dat WK is zeker geen doel, ik heb er niet speciaal voor getraind. Mijn ambitie is altijd om mijn persoonlijke records te verbeteren. Maar tijdens de winter train ik nooit met het doel om mijn topvorm te halen."

  "Mijn hoofddoel ligt in de zomer, met het EK in Berlijn. Alle meerkampsters hebben het EK aangestipt, daarom zullen er ook velen afwezig zijn op het WK indoor."

  Interview met Thiam op het BK:

  Gegiechel en selfie op het podium van het verspringen:

  Coach Lespagnard over de evolutie van Thiam: