• home
 • video
 • pas verschenen

  Snowboardster Ledecka wint op de ski's van Shiffrin: "Miste ik een poortje?"

  Ledecka zette haar skibril niet af op de persconferentie.

  0 / 0
  De gouden medaille van Ester Ledecka op de super-G is tot nu toe ongetwijfeld het meest opvallende moment van deze Winterspelen. De Tsjechische deed dat zowaar niet op haar eigen ski's. Achteraf verscheen ze met haar skibril op de persconferentie. "Ik ben hier totaal niet op voorbereid."

  "Vroeg aan mijn moeder of ik misschien een poortje had gemist"

  Ledecka dook tegen alle verwachtingen in 1 honderdste seconde onder de tijd van favoriete Anna Veith. Ze kon het zelf maar amper geloven dat ze zich vanaf nu olympisch kampioene in de super-G mag noemen. 

  "Ik ben net zo verrast als iedereen", klonk het achteraf. "Ik probeer altijd mijn best te doen en te winnen, maar dat dit erin zat, had ik totaal niet gedacht. Ik heb net met mijn moeder gesproken. We snappen er allemaal niets van. Ik vroeg haar nog of ik misschien een poortje had gemist."

  Ledecka kan het zelf niet geloven:

  Goud op de ski's van de afwezige Shiffrin

  De Tsjechische, naar PyeongChang gekomen om te schitteren in het snowboarden op de parallelle reuzenslalom, snelde naar het olympisch goud op de ski's van Mikaela Shiffrin, die paste voor de super-G. Van een onverwachte wending gesproken.

  Shiffrin was er als de kippen bij om Ledecka te feliciteren:

  "Zou nu liever op mijn snowboard gaan staan"

  Dat Ledecka niet verwacht had olympisch kampioene te worden, werd ook duidelijk op de persconferentie achteraf. De Tsjechische verscheen er voor de talrijke microfoons met een indrukwekkende zonnebril voor haar ogen, die ze weigerde af te nemen.

  "Dit is mijn merk", zei ze. "Ik had niet verwacht dat ik hier zou zitten op de persconferentie en ben dan ook niet goed voorbereid zoals de andere skiesters. Ik ben niet geschminkt en zou nu liever op mijn snowboard gaan staan dan interviews te moeten geven."

  Ledecka met zonnebril: