• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontgoochelde Rösch: "Sport kan zo mooi zijn, maar ook zo bitter"

  Rösch stelde teleur in twee van zijn drie biatlonnummers.

  Biatleet Michael Rösch heeft de verwachtingen niet kunnen inlossen in PyeongChang. De genaturaliseerde Duitser was te ontgoocheld om te reageren na de 20km, maar deed dat ondertussen wel op zijn Facebook-pagina. "Ga doen wat ik het beste kan. Dat is blijven knokken."

  "Ik wil iedereen bedanken voor deze lange, mooie en harde reis"

  Rösch werd 38e in de sprintcompetitie en 23e in de individuele achtervolging. De 20 kilometer individueel was een grote teleurstelling. Hij kwam als 75e over de finishlijn en miste zo de massastart.

  De genaturaliseerde Duitser omschreef de massastart vooraf als "de kroon op het werk", maar is er dus niet bij morgen. "Sport kan zo mooi, maar ook zo bitter", zegt Rösch op zijn Facebook-pagina. "Gisteren (donderdag, red) kreeg ik een harde klap te verwerken. Mijn doel was de massastart te bereiken, maar ik heb het helaas niet gehaald."

  "Ik ben dankbaar dat ik hier mag zijn en nog eens heb kunnen deelnemen aan de Spelen. Maar anderzijds ben ik heel ontgoocheld over mijn sprint en individueel. Mijn achtervolging was goed, maar ondanks alle strijd heb ik het niet gehaald."

  Rösch blijft wel strijdvaardig. "Ik ga nu doen wat ik het beste kan en dat is blijven knokken. In maart staan nog enkele belangrijke wedstrijden op het programma. En natuurlijk steun ik het Zwitserse biatlonteam (waarmee hij traint, red). Ik wil iedereen bedanken voor deze lange, mooie en harde reis."

  De Facebook-post van Rösch: