Ga naar de inhoud

Nederlandse schaatsster doet er geen shorttrackmedaille bij

 za 17 februari 2018 13:19
Jorien ter Mors wilde haar shorttrackcarrière beëindigen met een medaille.
Na haar gouden medaille in het snelschaatsen wou Jorien ter Mors (28) ook in het shorttrack raak schieten. Het lukte de Nederlandse net niet. Ter Mors eindige als 5e op de 1.500 meter.

Jorien ter Mors heeft jarenlang snelschaatsen met shorttrack gecombineerd. De 1.500 meter moest de kers op de taart worden in de spectaculaire discipline. Ter Mors wou met een olympische medaille afscheid nemen van het shorttrack. Het lukte haar net niet.

Toen de Zuid-Koreaanse schaatsster Choi in de slotfase oprukte, moest de Nederlandse afhaken. Het goud ging naar Choi, het zilver naar de Chinese Li en het brons naar Kim Boutin uit Canada.

Ter Mors bleef als vijfde met lege handen achter, maar daar had ze vrede mee. "Na 12 jaar knokken zijn we wereldtop. Dit voelt als een waardig afscheid", reageerde de Nederlandse bij de NOS. Eerder deze week was ze wel de beste in de 1.000 meter snelschaatsen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.