• home
 • video
 • pas verschenen

  Mr. T (The A-Team) is fan van... curling! "It's cool, fool!"

  Mr. T: "Bij curling telt finesse, geen brute kracht."

  Curling blijft een beetje een curiosum op de Olympische Winterspelen, maar met spierbundel Mr. T heeft de sport wel een onverwachte pleitbezorger gevonden. Mr. T, bekend van zijn rol als B.A. Baracus uit The A-Team, bezingt op Twitter zijn liefde voor curling.

  Je zou van testosteronbom Mr. T verwachten dat hij zou vallen voor een potige sport als ijshockey, maar nog voor de start van de Olympische Winterspelen zette hij ons op het verkeerde been.

  "Ik kijk echt uit naar de de Spelen. Ik kijk naar sporten waarvan ik nooit had gedacht ernaar te kijken. Zoals curling. Je hebt me wel verstaan: curling, Fool!"

  "Curling is een beetje anders. Het is een opwindende sport. Het is echt niet zo eenvoudig als het eruit ziet. Je hebt er heel wat vaardigheid voor nodig, zoveel is zeker. Ik hou ervan!"

  "Ik heb niets meer te bewijzen, dus ik kies voor curling"

  Maar daar blijft het niet bij. Dankzij Mr. T krijgen we op Twitter regelmatig updates van de curlingcompetitie. Later verduidelijkt hij ook waarom hij plots een curlinggek is geworden. "Het is een sport waarbij finesse telt. Geen brute kracht. Dus niet zoals toen ik een buitenwipper was!"

  "Curling is ook minder belastend voor je lichaam. Ik heb geworsteld, gebokst en andere gevechtssporten beoefend. Ik heb dus niets meer te bewijzen. Daarom kies ik voor curling."