• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Batshuayi is mooiste vrucht van de wintermercato"

  0 / 0
  Roberto Martinez stond vandaag ter beschikking van de pers. De ideale kans om de coach van de Rode Duivels - zo'n 4 maanden voor de Wereldbeker in Rusland - vragen te stellen over Steven Defour, Michy Batshuayi, Simon Mignolet en Mousa Dembélé.

  Martinez was vanochtend in Sint-Niklaas aanwezig op een bijeenkomst van Belgische sportjournalisten. Na die meeting antwoordde de Spaanse trainer op de vragen van de Belgische media. 

  Dinsdag 27 maart kruisen de Rode Duivels in Brussel de degens met Saudi-Arabië. Daarmee kon het interview van Sporza met Martinez dus beginnen. "Na de kwalificatie voor de Wereldbeker drijft Saudi-Arabië op enthousiasme en bijna euforie. Dat is goed, want tegen Panama en Tunesië, twee van onze opponenten op het WK, zullen we datzelfde gevoel ervaren."

  "Tegelijkertijd is deze oefeninterland de aanzet voor de échte WK-voorbereiding in mei. Stilaan breekt ook de periode aan waarin we de 23 WK-spelers moeten selecteren. Het zijn belangrijke tijden."

  Martinez laat nog niet in zijn kaarten kijken over zijn selectie voor Saudi-Arabië. "Daar is het nog te vroeg voor. Ik kan wel zeggen dat ik een aantal jonge Belgische spelers uit de Belgische competitie volg. Misschien krijgen 1 of 2 van die jongens hun kans in de selectie voor Saudi-Arabië. Maar verwacht zeker geen grote of drastische veranderingen."

  In mei begint dus de echte voorbereiding op het wereldkampioenschap, met 3 oefeninterlands erin. De stage zal in België plaatsvinden. "Zo kunnen de spelers dicht bij hun familie blijven", verklaart Martinez.

  "Mignolet is niet "in trouble" bij de nationale ploeg"

  Na een knieoperatie leek Steven Defour het WK uit zijn hoofd te moeten zetten, maar de middenvelder laat de laatste dagen uitschijnen dat er nog een kans bestaat dat hij toch op tijd fit geraakt.

  Martinez: "Steven heeft het altijd zeer goed gedaan in de nationale ploeg en was ook aan een goed seizoen bezig bij Burnley. Ik ken zijn kwaliteiten maar al te goed. We zullen hem alle kansen geven om zich in de selectie te spelen."

  Simon Mignolet, bij Liverpool gedegradeerd tot bankzitter, hoeft ook niet meteen te wanhopen, zegt de bondscoach. "Simon is niet "in trouble". Je kunt een doelman op dat vlak niet met een veldspeler vergelijken. Ook zijn kwaliteiten kennen we. We steunen Simon intens in deze moeilijke periode, ik geloof in hem."

  Martinez kijkt met grote ogen naar de herboren Michy Batshuayi, die na zijn vertrek bij Chelsea aan de lopende band scoort voor Dortmund. "Misschien is Michy wel de mooiste vrucht van de wintermercato. Als aanvaller snak je naar een eerste goal in je nieuwe club. Dat is bij Michy alvast zeer vlot verlopen. Deze vorm moet hij bevestigen tot het einde van het seizoen en dan heeft hij een goed dossier voor de nationale ploeg."

  "Zijn rol in Rusland? Michy is geen nieuweling bij de Rode Duivels. Hij is iemand die het kan afmaken en heeft altijd al een grote impact gehad telkens als hij mocht spelen. Hij heeft altijd getoond dat hij klaar is als we hem nodig hebben."

  "Niet bezig met wat na het WK zal gebeuren"

  Mousa Dembélé maakte afgelopen week grote sier met Tottenham in de Champions League-wedstrijd op Juventus. Uiteraard tot grote tevredenheid van Martinez.

  "Het is mooi om te zien dat Mousa goed presteert. Als een speler als hij met zijn technische kwaliteiten, spelinzicht en veelzijdigheid pijnvrij kan spelen, kan hij echt zijn stempel op het spel drukken. Dat hebben we gezien tegen Juve. Dat is fantastisch nieuws voor ons, een echte bonus. Mousa kan in verschillende rollen spelen, op de 6, op de 10 zelfs..."

  Intussen wordt in de wandelgangen al een tijdje gefluisterd dat Michel Preud'homme het stokje van Martinez na het WK zal overnemen. Martinez laat zich niet tot grote uitspraken verleiden: "Het is een voorrecht om bondscoach van België te zijn. Ik heb een contract tot en met het WK en ik houd me nu alleen met dat WK bezig. Wat daarna gebeurt, zal afhangen van de verschillende partijen."

  "Dit mag en zal niet als een schaduw over het WK hangen. Het enige dat nu telt is spelers analyseren en een selectie vormen die op het grootste voetbalevenement van de wereld kan presteren. Verder hoef je de focus niet te leggen."

  Bekijk het interview met Roberto Martinez: