• home
 • video
 • pas verschenen

  Het gaat er stevig aan toe in ijshockeyklassieker

  Een heet standje voor het doel van de Russen.

  De ijshockeyspelers uit Rusland hebben de Amerikanen een 4-0-nederlaag aangesmeerd op de Olympische Winterspelen. Zoals wel vaker werd er flink gebeukt op het ijs.

  Russen naar kwartfinales, Amerikanen naar barrages

  De spelers uit de Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn er niet bij in PyeongChang. Een aderlating voor de Amerikanen. Zij moesten hun meerdere erkennen in de Olympische Atleten uit Rusland (OAR).

  Sterspelers Nikolaj Prochorkin en Ilja Kovaltsjoek scoorden allebei twee keer. Vasili Kosjetsjkin stond sterk te keepen. Van de 29 Amerikaanse pogingen ging er geen enkele voorbij de Russische goalie.

  Dankzij de zege zijn de Russen zeker van winst in groep B. De Verenigde Staten moeten zich via de barrages proberen te plaatsen voor de kwartfinales. 

  Doelpunten:

  Trekken en duwen:

  In een wedstrijd tussen Russen en Amerikanen hangt er altijd elektriciteit in de lucht. Trekken en duwen stond ook vandaag op het menu. IJshockey is geen sport voor doetjes.

   

  In de andere wedstrijd in poule B klopte Slovenië buurland Slovakije na shoot-outs (3-2). De Slovenen eindigen zo op de tweede plaats, voor de VS en Slovakije.