• home
 • video
 • pas verschenen

  Freestyleskiester hoopt op Spelen Koreaanse ouders te vinden

  Slaagt Meehyun Lee wel in haar 2e doel?

  Meehyun Lee is naar PyeongChang gekomen met een dubbel doel. Uitblinken in de slopestyle lukte de freestyle skiester niet, maar misschien vindt ze wel haar natuurlijke ouders.

  Meehyun Lee werd in 1994 geboren in Zuid-Korea, maar werd een jaar later al geadopteerd door een Amerikaanse familie. Ze nam er de naam Jackie Kling aan, maar schakelde in 2015 over naar haar oorspronkelijke nationaliteit om de Spelen te kunnen halen.

  Lee had gehoopt de finale te kunnen halen in de slopestyle, maar de freestyleskiester miste die op 0.20 punten. Hartverscheurend, maar misschien kan haar queeste naar haar natuurlijke ouders de pijn verzachten.

  "Het zou me enorm helpen als ik hier mijn ouders zou kunnen vinden. Maar ik heb niet het gevoel dat Zuid-Korea mij verlaten heeft."