• home
 • video
 • pas verschenen

  Astana-renners Lopez en Loetsenko verdelen de buit op de Groene Berg in Oman

  Lopez en Loetsenko verdeelden de prijzen.

  0 / 0
  De koninginnenrit in de Ronde van Oman is gewonnen door Miguel Angel Lopez. De Colombiaan ging zijn ploegmaat Aleksej Loetsenko vooraf. Die laatste neemt wel de leiderstrui over van Greg Van Avermaet. Benjamin Declercq (Sport Vlaanderen) kleurde de vlucht van de dag.

  Meteen na het startsein trok Benjamin Declercq (Sport Vlaanderen) in de aanval met 5 kompanen. De kopgroep bereikte met een voorsprong van net geen 2 minuten de voet van de Groene Berg (5,7 km - 10,5%), maar op 3 kilometer van de streep was hun verhaal afgelopen.

  Dat was het signaal voor een tempoversnelling van Astana. Gorka Izagirre probeerde nog aan te klampen, maar moest Aleksej Loetsenko, Miguel Angel Lopez en Jan Hirt al snel laten rijden.

  In de slotkilometer moest ook Hirt passen en zo mochten Loetsenko en Lopez onder elkaar uitmaken wie de rit won. De twee ploegmaats verdeelden de buit netjes: Lopez pakte de dagzege, Loetsenko kroonde zich tot de nieuwe leider. Hij lost daarmee Greg Van Avermaet af. De Ronde van Oman eindigt morgen met een vlakke rit.

  "Ik had dit verwacht"

  "Dat had ik wel verwacht", zei Greg Van Avermaet na afloop. "Op zo'n klim moet ik de echte klimmers laten rijden. Ik ben de leiderstrui kwijt, maar ik onthoud vooral van deze week dat ik de goede conditie te pakken heb."

  Het doel in Oman was een ritoverwinning. Van Avermaet: "Missie geslaagd. Ik won de derde rit en mocht een paar dagen de rode leiderstrui dragen. Ik werd een keer tweede en vierde. Ik keer met een fijn gevoel terug naar huis. Ik heb de benen hier eens goed kunnen testen en onthoud dat de conditie goed is. Dat is het allerbelangrijkste met het oog op de klassiekers. Zondag wacht nog de slotrit, maar dat is meer iets voor de sprinters."

  Ronde van Oman (2.BC)

  Uitslag rit 5

  01. Miguel Angel Lopez (Col) - 152 km in 3u43'58"
  02. Aleksej Loetsenko (Kaz) - z.t.
  03. Jesus Herrada Lopez (Spa) - 12"
  04. Gorka Izagirre (Spa) - 15"
  05. Nathan Haas (Aus) - 22"

  08. Dries Devenyns - 43"
  22. Greg Van Avermaet - 2'20"
  27. Steff Cras - 2'55"
  29. Kevin Deltombe - 3'19"

  Stand na rit 5

  01. Aleksej Loetsenko (Kaz) - 19u38'21"
  02. Miguel Angel Lopez (Col) - op 11"
  03. Gorka Izagirre (Spa) - 28"
  04. Jesus Herrada Lopez (Spa) - 30"
  05. Nathan Haas (Aus) - 32"
  06. Dries Devenyns - 1'05"

  16. Greg Van Avermaet - 2'17"
  25. Steff Cras - 5'47"
  26. Kevin Deltombe - 6'23"