• home
 • video
 • pas verschenen

  Zuid-Koreaanse "Iron Man" pakt skeletongoud, eerste Britse medaille

  Het is het tweede goud voor Zuid-Korea op deze Spelen.

  Zuid-Korea heeft de eerste gouden medaille van de 7e dag van de Winterspelen opgeëist. Yun Sung-bin was duidelijk de snelste in het skeleton. Nikita Tregoebov (Team OAR) en Dom Parsons (GBr) vergezellen hem op het podium. Voor Groot-Brittannië is het de eerste plak op deze Spelen.

  Er stond in de skeleton-competitie geen maat op Yun Sung-bin, die zich op Zuid-Koreaans nieuwjaar tot een nationale held kroonde. Het is voor het gastland de tweede gouden medaille op deze Spelen na de titel van shorttracker Lim Hyo-jin.

  De strijd om zilver en brons was veel spannender. Martins Dukurs en Dom Parsons begonnen als twee en drie aan de laatste run, maar zagen een ijzersterke Nikita Tregoebov de tweede plaats opeisen. 

  Parsons dacht dat een medaille in het water viel, maar kon zijn tranen van verdriet toch nog omzetten in tranen van geluk na een mindere laatste run van Dukurs. De Let, de Zoetemelk van zijn sport na zilver in Vancouver en Sotsji, bleef deze keer dus zelfs met lege handen achter.

  Uitslag skeleton (m)
  1.Yun Sung-bin (ZKo)3'20"55
  2.Nikita Tregoebov (Team OAR)3'22"18
  3.Dom Parsons (GBr)3'22"20
  4.Martins Dukurs (Let)3'22"31
  5.Tomass Dukurs (Let)3'22"74

  VIDEO: met zijn "Iron Man"-helm snelt de Zuid-Koreaan naar het goud