• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Ghanese skeletoni maakt vreugdedansje (na laatste plaats)

  Frimpong vluchtte als 8-jarige naar Nederland.

  De leuze "Deelnemen is belangrijker dan winnen" is ook aanwezig in PyeongChang. De Ghanees Awkasi Frimpong was in het skeleton dolgelukkig met zijn laatste plaats.

  De 31-jarige Awkasi Frimpong sprong in het oog tijdens het skeleton door zijn opvallende helm, waarop een hongerige leeuw pronkt. De Ghanees vluchtte als kind met zijn moeder naar Nederland en maakte in PyeongChang zijn olympische kinderdroom waar.

  In het skeleton bezette Frimpong uiteindelijk de laatste plaats. Maar toen hij zijn tijd in de laatste run verbeterde, was hij in de zevende hemel. De Ghanees begon vrolijk te dansen en was sportief: "Er moet iemand de laatste zijn."

  Bekijk de vreugdedans van Frimpong