Adnan Januzaj en Michy Batshuayi zijn allebei trefzeker in Europa.
      De Belgen hebben zich gisteravond laten zien in de Europa League. Michy Batshuayi maakte er nog eens twee voor Dortmund. Bij Real Sociedad was de invalbeurt van Adnan Januzaj een schot in de roos. Charly Musonda en Yannick Carrasco waren allebei goed voor een assist.

Roofdier Batshuayi

Michy Batshuayi scoort met zijn ogen toe. Ook in zijn derde match voor Dortmund trof hij raak.

Tegen de Italiaanse club Atalanta Bergamo draaide "Batsman" een 1-2-achterstand om in een 3-2-zege. Eerst pegelde hij de bal in de verste hoek, daarna sloeg hij van dichtbij toe in de 91e minuut.

Batshuayi scoorde al 5 keer in amper 3 matchen voor zijn nieuwe club. "O, wat is hij in vorm", merkte onze commentator Filip Joos in Dortmund op. "Als een roofdier."

Januzaj door de muur

Ook Adnan Januzaj (Real Sociedad) had gisteravond prijs. Tien minuten voor het einde ging hij achter de bal staan voor een vrije trap. Januzaj trapte de bal door de muur van Salzburg. De wedstrijd tussen de Spaanse en de Oostenrijkse club eindigde op 2-2.

Voor Januzaj was het zijn eerste doelpunt in de Europa League dit seizoen. In de Spaanse competitie staat zijn teller op twee.

Dribbelkont Musonda

Charly Musonda jr. kreeg maar een kwartier speeltijd bij Celtic, maar dat vulde hij wel uitstekend in. In één minuut pakte hij uit met een dribbel en een assist.

Eerst zette hij op zijn eigen helft drie tegenstanders in de wind, daarna serveerde hij McGregor het enige doelpunt van de wedstrijd. Celtic won met 1-0 van Zenit.

De steekbal van Carrasco

Yannick Carrasco mocht nog maar eens invallen bij Atletico Madrid. De Belgische flankspeler lag aan de basis van het derde doelpunt tegen Kopenhagen. Met een steekbal bediende hij zijn maatje Griezmann. Atletico won met 4-1 in Denemarken.