• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "Napoli wilde van Europa League af en ze zijn er vanaf"

  Napoli richt zich helemaal op de Serie A.

  Dat Napoli dit seizoen alles op de eigen competitie zet, is gisteren nog maar eens duidelijk geworden na een slappe prestatie in de Europa League. Dat zagen ook analisten Gert Verheyen en Wesley Sonck. "Ze wilden gewoon niet", klonk het in de studio.

  "Ze wilden gewoon niet"

  De "Scudetto", de Italiaanse titel, daar moet dit seizoen alles voor wijken in Napels. De leider in de Serie A presteerde al ondermaats in de Champions League en coach Maurizio Sarri lijkt ook geen zier te geven om de Europa League. Het veredelde B-elftal dat hij in een desolaat San Paolo (foto) de wei instuurde, ging met 1-3 onderuit tegen RB Leipzig. Mission accomplished, zo leek het wel.

  "Ik begrijp dat niet goed", reageert Wesley Sonck. "Voor wie een ticket gekocht had, zal dat toch niet leuk geweest zijn. Het was niet het Napoli dat we kennen uit de Serie A. Ze wilden gewoon niet. Alle focus ligt op de competitie, maar wat als ze het daar niet halen?"

  "Ze wilden er vanaf"

  "In de Champions League kon je al zien dat ze de eigen competitie serieuzer nemen dan Europees voetbal", weet Gert Verheyen. "Ook tegen Leipzig bleven enkele grote namen op de bank. Het was bovendien ook een trieste aanblik, zo weinig volk in zo'n groot stadion."

  "Dat Leipzig het gehaald heeft, is geen verrassing. De Duitsers waren gewoon beter en Napoli speelde niet met de wil en de drive die nodig is om te winnen. Napoli wilde van de Europa League af en ze zijn er vanaf. Zo komt het in elk geval over."

  "Ergens begrijp ik wel dat ze alles op de Serie A zetten. Maar langs de andere kant is Napoli ook een club die in staat is om de Europa League te winnen. Dan moet je er eigenlijk echt voor spelen. Na deze nederlaag zal coach Sarri misschien wel een beetje boos zijn op zijn spelers, maar het is ook voor een stuk zijn eigen schuld."