• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet sprint naar vierde plaats in vierde etappe

  Greg Van Avermaet begint morgen als leider aan de koninginnenrit.

  0 / 0

  Greg Van Avermaet begint morgen als leider aan de koninginnenrit.

  Greg Van Avermaet is voor de derde dag op een rij in de top 5 geëindigd in de Ronde van Oman. Na een eerste en een tweede plaats werd het nu een vierde plaats. De dagzege in rit 4 was voor de snelle Deen Magnus Cort Nielsen (Astana). Van Avermaet blijft leider.

  Deense ritwinst

  Er waren veel wijzigende koerssituaties in de boeiende vierde etappe, die slechts 118 kilometer lang was. De drievoudige beklimming van de Al Jabal Street (3,4 km - 8,8%) in de finale zorgde voor verschillende aanvalspogingen. Onder anderen Vincenzo Nibali schudde aan de boom.

  Door al die prikken zonderde een kopgroep van 26 renners zich af. Greg Van Avermaet had met Alberto Bettiol en Nicolas Roche twee ploegmaats van BMC mee. Zij hielden het tempo hoog na de laatste beklimming van Al Jabal.

  In de spurt voor de ritzege pakte Magnus Cort Nielsen (foto) de bloemen voor Astana. De 25-jarige Deen, vorige week ook al tweede in de eindstand van de Ronde van Dubai, was sneller dan de Italianen Giovanni Visconti en Bettiol. Van Avermaet was vierde, Dries Devenyns twaalfde.

  Van Avermaet: "Ronde van Oman is sowieso geslaagd"

  Greg Van Avermaet kon zich neerleggen bij zijn vierde plaats. "Het was een lastige, maar goede dag. Ik ken deze etappe en meestal kan ik hier wel overleven. Spijtig genoeg liep het mis in de sprint."

  "Ik had liever van iets dichter kunnen vertrekken, dan had ik misschien nog kunnen remonteren. Het is wat het is. Ik ben heel blij met mijn overwinning van gisteren. De Ronde van Oman is sowieso geslaagd."

  Ronde van Oman (2.BC)

  UItslag rit 4

  01. Magnus Cort Nielsen (Den) - 118 km in 2u57'36"
  02. Giovanni Visconti (Ita) - zelfde tijd
  03. Alberto Bettiol (Ita)
  04. Greg Van Avermaet
  05.Rui Costa (Por)

  12. Dries Devenyns
  26. Edward Theuns - 1'37"
  31. Xandro Meurisse
  32. Kevin Deltombe
  33. Benjamin Declercq

  Tussenstand

  01. Greg Van Avermaet - in 15'54"20
  02. Aleksej Loetsenko (Kaz) - op 9"
  03. Nathan Haas (Aus) - op 13"
  04. Gorka Izagirre (Spa) - 16"
  05. Miguel Angel Lopez (Col) - 24"

  06. Dries Devenyns - 25"
  07. Odd Christian Eiking (Noo)
  08. Jesus Herrada (Spa)
  09. Daniel Navarro (Spa)
  10. Merhawi Kudus (Eri) - 33"

  Morgen wordt het klassement door mekaar geschud in rit 5. De aankomst ligt op de Groene Berg (1.235 meter). Volgens Van Avermaet te zwaar om zijn leiderstrui vast te houden. Zondag eindigt de Ronde van Oman met een vlakke etappe.