• home
 • video
 • pas verschenen

  Skiër Maes: "Wie geen hoog doel stelt, zal niets behalen"

  0 / 0
  Sam Maes (19) is een van de Belgen die kort voor de Spelen nog opgevist werden. De skiër neemt in PyeongChang deel aan de reuzenslalom (18/02) en slalom (22/02). "De top 30 zie ik wel zitten", vertelt hij over zijn ambities.

  "De voorzitter van Sneeuwsport Vlaanderen meldde mij enkele weken gelden het verrassende bericht dat ik toch naar de Spelen mocht", vertelt Sam Maes. "Ik wist dat het kon gebeuren, maar als het dan ook echt gebeurt, dan is dat een ander verhaal."

  Maes komt op twee nummers in actie. "Tot dit seizoen deed ik liever de reuzenslalom, mijn prestaties waren ook beter op dat onderdeel. Dit seizoen is dat een beetje gekanteld, want mijn prestaties waren beter op de slalom. Maar op zich zijn die twee disciplines evenwaardig."

  Wat zijn de doelen van de 19-jarige Maes, die in Oostenrijk woont? "De top 30 halen is mijn doel. Dat is ambitieus, maar dat is ook haalbaar op de grote toernooien, waar de toplanden maar 4 deelnemers hebben. Ik zie dat wel zitten. Dat is een hoog doel. Maar wie geen hoog doel stelt, zal niets behalen."