• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters werpt griep van zich af en schaatst haar 3e tijd ooit: "Heel tevreden"

  Jelena Peeters miste de 1.500 meter met griep.

  0 / 0

  Jelena Peeters miste de 1.500 meter met griep.

  Jelena Peeters is 10e geworden op de 5.000 meter in PyeongChang. De 32-jarige schaatsster draaide rondjes in 33 en 34 en klopte in de 2e rit de Amerikaanse Carlijn Schoutens met 7'10"26. Ze was maar 2 keer eerder sneller.

  Peeters eindigde in Sotsji 20e op de 1.500m en 12 op de 3.000m. In Zuid-Korea miste ze de 1.500m door griep, het was voor haar dan ook afwachten wat het op de langste afstand van het vrouwentoernooi zou worden.

  Ze kon niet diep gaan in de trainingen de voorbije dagen om geen weerslag te krijgen. Ze begon met 4 rondjes in 33 en ging daarna naar de 34'ers.

  Haar Belgisch record van 7'03"69 zat er nooit in, maar dat is ook niet meer dan normaal. Die zette in 2015 neer in Salt Lake City, een hooglandbaan. PyeongChang is een laaglandbaan en daar zijn de tijden langzamer.

  Toch is 7'10'26 de derde tijd op de afstand in haar loopbaan. Ze was daarmee ruim 4 seconden sneller dan vorig jaar op het WK in Pyeongchang. Met 7'14"68 was ze toen 12e.

  Tevreden Peeters: "Verrast dat eerste rondjes makkelijk gingen"

  Het was een glimlachende Peeters meteen na de race bij onze Sporza-man: "Ik ben toch wel verrast dat de rondjes vrij makkelijk kwamen in het begin. Na mijn griep hier had ik mij op training niet zo kunnen testen."

  "Op training vandaag heb ik nog een paar keer geprobeerd het ritme te pakken te krijgen. Ik had een goeie tegenstander. Ik kon dichter en dichter bij haar komen. Ik ben nu heel tevreden, al weet ik niet wat het uiteindelijk wordt." Het werd de top 10.

  Rondetijden bleven behoorlijk vlak. "Ik wist echt niet wat te verwachten qua verval omdat ik dat niet uitgeprobeerd had. Ik ben er alvast tevreden mee."

  Peeters is 4,5 seconde sneller dan vorig jaar op het WK hier. "Ik moet tevreden zijn. Had ik het beter gewild, had ik in de seizoenen dat ik geblesseerd was moeten kunnen opbouwen. Het had niet veel beter gekund."

  Voor Peeters, 32 jaar, was het een afscheid van het olympische toneel: "Dit waren mijn laatste Spelen. Nu op naar de toekomst en andere mooie dingen."

  Finish van Peeters: