• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontslagen Patrick Janssens: "De krokodillen moesten gevoederd worden"

  Patrick Janssens vat zijn ontslag met een portie humor op.

  Patrick Janssens heeft zijn ontslag als CEO bij Racing Genk voelen aankomen. Dat vertelt de voormalige burgemeester in een tafelgesprek op de Antwerpse televisie (ATV). "Deze keer was het mijn beurt om in de rivier gegooid te worden", zegt Janssens.

  "Slikken en doorgaan"

  Na 3,5 jaar moest Patrick Janssens vorige week het schip verlaten in Genk. "Het is nooit fijn om te moeten stoppen met iets wat je graag doet, maar ik zag het aankomen", reageert hij in het ATV-programma De derde helft.

  "Op een bepaald moment zijn de resultaten niet wat je verwacht. De supporters beginnen zich te roeren. En dan moeten de krokodillen gevoederd worden. Deze keer was het mijn beurt om in de rivier gegooid te worden."

  "Ik kan ermee leven. Ik heb fijne jaren gehad bij Genk. Ik ben dankbaar dat ik die kans gekregen heb. Nu is het slikken en doorgaan."

  "Antwerpenaar te veel"

  Patrick Janssens koestert geen wrok, hij blijft de komende weken duimen voor Racing Genk. "Op 17 maart is het St. Patrick's Day én de bekerfinale op de Heizel. Ik hoop echt dat Racing Genk die finale wint. Ik ben ook van plan om de wedstrijd bij te wonen", gaat hij op voort op ATV.

  "Ik hoop dat het goed gaat met de club. Racing Genk is een uniek project in het Belgische voetbal. De club heeft een sterke jeugdacademie en durft ook met jonge spelers te werken."

  "Als Antwerpenaar dacht ik dat het minder eenzaam zou worden met Philippe Clement erbij, maar blijkbaar is er maar plaats voor één. We hebben mekaar afgelost", besluit de oud-burgemeester van Antwerpen met droge humor.