• home
 • video
 • pas verschenen

  Modolo maakt foutje goed en viert nu wel terecht in Ruta del Sol

  Sacha Modolo won de sprint na een hectische finale.

  Sacha Modolo had in de eerste rit in de Ruta del Sol nog te vroeg gejuicht en zag Boudat nog met de zege aan de haal gaan. Maar met een sprintzege in de derde rit heeft de Italiaan zijn revanche beet. Wout Poels (Team Sky) blijft leider.

  De rit naar Herrera was een van de weinige kansen voor de sprinters om hun kunnen te tonen in de Ruta del Sol. Alvaro Cuadros, Marco Minnaard, Hector Saez en Oscar Cabedo probeerden het peloton te snel af te zijn, maar met de laatste tien kilometers in zicht, lieten ze zich vangen.

  De sprinters schoven naar voor en dat gewriemel veroorzaakte een valpartij. Venturini smakte tegen de grond en hield een deel van het peloton op. Sacha Modolo profiteerde en pakte de ritzege. De Italiaan van Team EF maakte zo zijn blundertje van in de eerste rit goed.

  Uitslag rit 3 Ruta del Sol:

  1. Sacha Modolo (Ita) in 3u48'17"
  2. Carlos Barbero (Spa) z.t.
  3. Nelson Andres Soto (Col) z.t.
  4. Oscar Gatto (Ita) z.t.
  5. Moreno Hofland (Ned) z.t.

  Klassement na rit 3:

  1. Wout Poels (Ned) in 12u48'05"
  2. Luis Leon Sanchez (Spa) op 2"
  3. Tim Wellens z.t.
  4. Mikel Landa (Spa) op 4"
  5. Jakob Fuglsang (Den) z.t.