• home
 • video
 • pas verschenen

  Meylemans: "Olympisch diploma is nog mogelijk"

  Kim Meylemans.

  0 / 0

  Kim Meylemans.

  Skeletoni Kim Meylemans bezet de 14e plaats na 2 runs. "Ik heb vertrouwen getankt, want het ging veel beter dan op training", zegt de 21-jarige winteratlete.

  Meylemans: "Natuurlijk hoopte ik voor de Spelen op meer"

  In de 1e run parkeerde Kim Meylemans haar slee op een teleurstellende 16e plaats. "Helaas maakte ik foutjes in bocht 5 en 6", reageerde Meylemans. "Maar het ging al beter dan op training."

  Onze landgenote schoof in run 2 op naar plek 14. "Ik heb vertrouwen getankt omdat ik vandaag telkens goed door bocht 2 kwam. Op training was me dat nooit gelukt. Ik trek me alvast op aan deze prestaties."

  Op het WK finishte Meylemans vorig jaar als 5e. Is die voorlopige 14e plaats dan geen teleurstelling? "Natuurlijk hoopte ik vooraf op een betere klassering. Maar alles ligt heel dicht bij elkaar. Door de kleine verschillen is een olympisch diploma (top 8) nog mogelijk."

  "Ik zal vechten tot de laatste run"

  Voor Meylemans waren het woelige dagen. Haar trainingen verliepen niet zoals verwacht en dan waren er nog de "vliegende pakken" van de Britten.

  "Ik kwam met gemengde gevoelens aan de start", bekent Meylemans. "Na de trainingen had ik het heel moeilijk, want ik was met hoge verwachtingen naar PyeongChang afgereisd."

  "Onze sport is enorm gegroeid de laatste tijd, het niveau ligt heel hoog. Dat is hier ook te zien in PyeongChang. En het pak van de Britten? Dat is besproken en goedgekeurd. Ik ben nu enkel bezig met mijn runs en ik zal vechten tot het einde."

   

  Tussenstand na 2 runs
  1.Jacqueline Lölling (Dui)1'43"86
  2.Janine Flock (Oos)op 0"02
  3.Lizzy Yarnold (GBr)0"10
  4.Laura Deas (GBr)0"17
  5.Anna Fernstadt (Dui)0"30
  6.Tina Hermann (Dui)0"43
  7.Lelde Priedulena (Let)0"45
  8.Elisabeth Vathje (Can)0"60
  9.Kimberley Bos (Ned)0"73
  10.Marina Gilardoni (Zwi)0"83
  14.Kim Meylemans1"24