Ga naar de inhoud

Mayer maakt een einde aan Noorse dominantie op de super-G

 vr 16 februari 2018 04:23
Mayer maakte zijn teleurstellende afdaling meer dan goed.
Voor het eerst sinds 2002 komt de olympische kampioen op de super-G niet uit Noorwegen. De Oostenrijker Matthias Mayer ging ietwat verrassend met het goud aan de haal.

De Noren hadden sinds Salt Lake City 2002 telkens de olympische kampioen op de super-G geleverd en na het één-tweetje op de afdaling leek ook deze titel in Noorse handen te belanden. 

Maar Aksel Lund Svindal, gisteren de winnaar van de afdaling, wist al snel dat hij een bisnummer op zijn buik mocht schrijven. De Noor beet zijn tanden stuk op de tijd van zijn landgenoot Kjetil Jansrud, titelverdediger op de super-G.

Maar het Noorse duo kon de titel niet in Noorwegen houden. De Oostenrijker Matthias Mayer snelde verrassend naar het goud.

Mayer was in Sotsji olympisch kampioen op de afdaling, maar ontgoochelde gisteren op dat koningsnummer. Die tegenvallende prestatie wiste hij dus zomaar eventjes uit. De Zwitser Beat Feuz nestelde zich nog tussen Mayer en Jansrud op de tweede plaats.

Uitslag super-G (m)
1.Matthias Mayer (Oos)1'24"44
2.Beat Feuz (Zwi)op 0"13
3.Kjetil Jansrud (Noo)0"18
4.Blaise Giezendanner (Fra)0"38
5.Aksel Lund Svindal (Noo)0"49

Het goud is voor Mayer weggelegd:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.