• home
 • video
 • pas verschenen

  Hendrickx opent sterk: "Denk dat dit mijn beste kür ooit was"

  0 / 0
  Jorik Hendrickx (25) heeft zijn entree op de Spelen niet gemist. Onze landgenoot schaatste een uitstekende korte kür en zag dat beloond met de elfde plaats. "Het voelde heel goed, alle sprongen verliepen heel goed. Ik denk dat ik gedaan heb wat ik moest doen."

  "Ik heb gedaan wat ik moest doen"

  Jorik Hendrickx balde zijn vuist na zijn korte kür op de tonen van "Je suis malade", uitgevoerd door Francesco Di Cello. Een overtuigende kür werd door de jury beloond met 84,74 punten, net onder zijn persoonlijk record van 85,15 punten.

  "Ik denk dat ik mijn beste kür ooit heb neergezet", reageerde Hendrickx bij Sporza. "Het is geen persoonlijk record, maar op de kleinere wedstrijden krijg je altijd iets meer waardering."

  "Het voelde heel goed, alle sprongen verliepen heel goed. Ik denk dat ik gedaan heb wat ik moest doen. De opwarming gaf me vertrouwen, maar in de kür kan er nog vanalles fout gaan", zegt Hendrickx, die een stek voor de vrije kür van zaterdag met de top 24 meteen beet had.

  "Dan beginnen we weer vanaf nul. Er kan heel veel gebeuren. Kijk maar naar het paarrijden, waar de nummer 4 na de korte kür toch nog won. Ik hoop mijn plaats te behouden. Als ik een goeie kür neerzet, dan kan dat wel."

  Japan boven in de korte kür

  Titelverdediger Yuzuru Hanyu beschikt over de beste papieren voor de vrije kür. De Japanner kon door een enkelblessure twee maanden niet trainen, maar lijkt dus net op tijd weer in topvorm. De Amerikaan Nathan Chen ontgoochelde zwaar en staat voorlopig pas 17e.

  Uitslag korte kür (m)
  1.Yuzuru Hanyu (Jap)111.68
  2.Javier Fernandez (Spa)107.58
  3.Shoma Uno (Jap)104.17
  4.Jin Boyang (Chn)103.32
  5.Dmitri Alijev (Team OAR)98.98
  6.Patrick Chan (Can)90.01
  11.Jorik Hendrickx84.74
  17.Nathan Chen (VS)82.27