• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi-keeper Penneteau weken uit, Mazzu in de problemen

  De Zebra's zullen Penneteau voor zeker 6 weken moeten missen in doel.

  Charleroi zal doelman Nicolas Penneteau voor zeker 6 weken moeten missen. De 36-jarige sterkhouder blesseerde zich donderdagochtend op training aan zijn knie. ''Penneteau gaat maandag onder het mes'', laat Charleroi weten via Twitter.

  Charleroi kreeg gisteren een zware klap te verduren drie dagen voor de Waalse clash tegen Standard. Doelman Nicolas Penneteau blesseerde zich donderdagochtend op training aan zijn knie. 

  Het 36-jarige sluitstuk van de Carolo's onderging een MRI-scan in de namiddag, waarbij een letsel werd vastgesteld ter hoogte van zijn meniscus. De Fransman gaat maandag onder het mes en zal dus weken out zijn.

  Keepersmalaise

  De Congolees Parfait Mandanda lijkt de logische vervanger komende zondag thuis tegen de Rouches. De tweede keeper, die geruime tijd sukkelde met een blessure aan zijn dij, traint sinds kort weer mee met de spelersgroep.

  Ook derde keeper Valentin Baume (20) ziet nog steeds af van een blessure aan zijn achillespees. Mazzu zal zo naar alle waarschijnlijklijk beloftenkeeper Davide Bochiccio (19) of Joachim Imbrechts (16) aan de selectie toevoegen.