• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle-voorzitter: "Veel ploegen overleven degradatie niet zonder extra investeerders"

  Frans Schotte ziet de toekomst weer positief in bij Cercle.

  Cercle Brugge staat op een zucht van de tweede periodetitel en een kans op promotie naar 1A, met dank aan de samenwerking met AS Monaco. "Zonder hen zouden we maar heel nipt overleefd hebben", zegt voorzitter Frans Schotte.

  Nog een puntje in de laatste twee matchen van het seizoen en Cercle Brugge is zeker van de tweede periodetitel. Dan mag het tegen eerste periodekampioen Beerschot-Wilrijk strijden voor promotie naar 1A. Wie had dat een jaar geleden gedacht bij het financieel geplaagde Cercle Brugge?

  "Dankzij de samenwerking met AS Monaco kunnen we opnieuw vooruitkijken", zegt Schotte. "Zowel financieel als sportief zijn we goed bezig."

  "Iedere ploeg die degradeert uit 1A, krijgt het financieel bijzonder zwaar en overleeft niet door het competitieformat. We moeten dus wel financiële middelen zoeken bij buitenlandse investeerders om zo weerstand te kunnen bieden als het zwaar wordt."

  "Cercle zou de degradatie misschien wel overleefd hebben zonder Monaco, maar het zou heel nipt geweest zijn."

  Schotte: "Willen stabiele middenmoter worden in 1A"

  Na bijna een jaar samenwerking met AS Monaco zijn de donkere wolken weg boven Cercle. "We krijgen heel veel respect om onze eigen waarden door te trekken", klinkt Schotte positief. "We zijn nog altijd een familiale club en we zien het aantal supporters toenemen."

  "Nu is het onze ambitie om te promoveren, want dat is ook de reden waarom Monaco geïnvesteerd heeft. Hopelijk halen we de periodetitel, maar dan moeten we de dubbele confrontatie met Beerschot-Wilrijk nog winnen."

  "We bekijken het stap per stap. We zijn sportief op de goede weg met een betere omkadering en betere spelers. In 1A willen we een stabiele middenmoter worden, maar we zijn er nog niet."

  "Krantenartikel is complete onzin"

  In een artikel in Het Laatste Nieuws worden vandaag de financiële cijfers van Cercle Brugge besproken. "Het is heel spijtig dat dat verschijnt, want het is complete onzin. De bedragen kloppen niet", zegt Schotte. "En het gat niet om tien of twintig procent, maar wel om veelvouden."

  "Er wordt bijvoorbeeld gesproken over een kapitaalsverhoging van 2,8 miljoen euro. Vraag de balansen maar op: het gaat om 1,9 miljoen euro. Het is het signaal dat de journalist niet weet waarover hij schrijft of slechte bronnen heeft geraadpleegd."

  Cercle spreekt over "een destabilisatiepoging"