• home
 • video
 • pas verschenen

  Boom slaat openingsweekend over: "Herstel duurt langer dan verwacht"

  Lars Boom wil topfit zijn voor Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen.

  Geen Lars Boom in de Omloop Het Nieuwsblad. De Nederlander is nog niet voldoende hersteld van zijn operatie voor zijn hartritmestoornissen. "Ik moet mijn lichaam tijd geven."

  "Het was een heftige operatie", zegt Boom. "Het is niet niks als ze dingen in je hart wegbranden. Een lichaam moet daarvan herstellen. Dat proces duurt langer dan ik had verwacht."

  Boom blijft op trainingskamp in Tenerife en slaat de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne over. Hij richt zich op Parijs-Nice (4-11 maart) om zijn seizoen te starten.

  "Toen ik vorige week begon met trainen, merkte ik dat ik conditioneel toch veel heb ingeleverd. Ik moet mijn lichaam de tijd geven om te herstellen en beter te worden. Naar mijn gevoel komt de Omloop te vroeg en heeft het meerwaarde om hier nog een week op hoogte te blijven trainen."

  "Mijn periode is van half maart tot half april, met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dan moet ik goed zijn. Of de honger extra groot is? Dat denk ik wel. Maar dat moet ook niet de boventoon voeren. Anders ga ik mijn lichaam te hard prikkelen en aanpakken."

  Tweet: