• home
 • video
 • pas verschenen

  Bizar: vrouw met snor crost naar brons op snowboard: "Geluksbrenger"

  Eva Samkova tekent een snor en sik in de Tsjechische kleuren.

  Eva Samkova is een buitenbeentje. De 24-jarige Tsjechische pakte 4 jaar geleden goud in de snowboardcross en vandaag brons. Haar handelsmerk: een gekleurde snor. Vandaag deed ze daar een sikje bij.

  Samkova komt uit het freestyle snowboarden, maar door verschillende blessures heroriënteerde ze zich pakweg 10 jaar geleden naar de snowboardcross.

  Ze timmerde gestaag aan haar carrière en pakte in Sotsji goud voor Tsjechië. Ze kreeg toen extra aandacht, omdat ze in de kwartfinale, halve finale én finale een snor op haar gezicht tekende in de Tsjechische kleuren (blauw-rood-wit). Dat bleek ze toen al 3 jaar te doen. Ze won ooit een race met zo'n snor en is het dan maar blijven doen.

  "Uit bijgeloof, voor geluk en voor de fun", vertelde ze in 2014. En ze houdt die traditie tot op de dag van vandaag vol. Haar snor en voor de gelegenheid ook een sikje leverden haar brons op deze Spelen op. Vallend gleed ze naar de derde plaats.

  Tweets van vandaag: