• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi: "In Dortmund krijg ik van iedereen vertrouwen"

  Michy Batshuayi heeft zijn voetbalplezier teruggevonden.

  0 / 0
  Heeft Chelsea Michy Batshuayi te vroeg afgeserveerd? In Dortmund voelt hij zich als een vis in het water. "Bij Chelsea had ik het niet gemakkelijk", vertelt de Rode Duivel in een interview met Sporza.

  "Scoren en weer op de bank belanden, is niet makkelijk"

  Michy Batshuayi heeft bij Dortmund zijn torinstinct nieuw leven ingeblazen. Gisteren maakte hij al zijn vierde en zijn vijfde doelpunt in amper drie wedstrijden.

  "Alsof je hier al 2 jaar speelt", merkt onze commentator Filip Joos op na de zege tegen Atalanta Bergamo (3-2). "Ik voetbal met vertrouwen", reageert Batshuayi, "maar ik wil nog groeien."

  "Bij Chelsea had ik het niet gemakkelijk. Hier loopt het meteen goed met mijn collega's en de supporters. Ik ben prima ontvangen."

  "Het is goed dat ik vertrouwen tank bij Dortmund. Op de bank zitten, scoren, op de bank zitten, scoren en weer op de bank belanden, is best moeilijk", blikt Batshuayi terug op zijn periode bij Chelsea.

  "Als jonge speler heb je veel speeltijd nodig om te evolueren. Hier loopt het perfect. Ik krijg van iedereen vertrouwen. Dat is mooi."

  "Hopelijk draait Champions League goed uit voor Chelsea"

  Zou Chelsea-coach Antonio Conté gisteravond gekeken hebben? "Dat weet ik niet", lacht Michy Batshuayi.

  "Ze concentreren zich op de Premier League en volgende week spelen ze een belangrijke match in de Champions League (tegen Barcelona, red). Ik hoop dat het goed uitdraait voor hen."

  Deze Batshuayi is er alleszins een voor het WK in Rusland. "We hebben veel goede aanvallers bij de Rode Duivels", antwoordt de 24-jarige targetspits. "Iedereen wil de Wereldbeker spelen, ik ook. Dat moet ik nu aan de coach laten zien."

  VIDEO: 2 doelpunten in Europa

  Gisteravond scoorde Michy Batshuayi twee keer in de 1/16e finales van de Europa League. Eerst maakte hij 2-2 gelijk met een afstandsschot, daarna stond zijn vizier op scherp om Dortmund de zege te bezorgden in de extra tijd (3-2). "O, wat is hij in vorm. Als een roofdier", sprak Filip Joos over de commentaarlijn.

  Gert Verheyen: "Goeie keuze"

  Oud-international en studiogast Gert Verheyen is onder de indruk van Batshuayi. "Hij heeft een goeie keuze gemaakt door naar Dortmund te gaan", vindt hij.

  "Iedereen wil spelen met het oog op het WK. De tijd dringt en je kan overal naartoe, maar dan moet je ook nog naar de juiste club gaan.
  Met Dortmund heeft hij absoluut een goeie keuze gemaakt."