Ga naar de inhoud

17 februari: 3 Belgen en een kraker in het ijshockey

 vr 16 februari 2018 21:30
Ook zaterdag is er weer heel wat te beleven.
Met Jorik Hendrickx, Kim Meylemans en Kim Vanreusel komen er morgen 3 Belgen in actie in PyeongChang. Ook de shorttrackfinales en het ijshockey-duel tussen de Verenigde Staten en de olympische atleten uit Rusland zullen veel aandacht opslorpen.

Drie Belgen moeten we zaterdag volgen in PyeongChang. Jorik Hendrickx verdedigt zijn elfde plaats uit de korte kür in het kunstschaatsen. Om 4.27u moet hij het ijs op in de Gangneung Ice Arena.

Voor de derde dag op een rij moet Kim Vanreusel aan de bak in de bergen van Zuid-Korea. Na de reuzenslalom en de slalom staat ze nu aan de start van de super-G.

De derde Belg in actie is Kim Meylemans. De skeletoni werkt haar derde en vierde run af. We zijn benieuwd of ze haar veertiende plaats in de tussenstand nog kan verbeteren.

Belgen in actie op 17 februari
uurBelgsportdisciplineuitslag
3uKim Vanreuselalpineskiënsuper-G40e
4.27uJorik Hendrickxkunstschaatsenvrije kür14e
12.20uKim Meylemansskeletonrun 314e
13.45uKim Meylemansskeletonrun 414e 

Alles wat je moet weten over skeleton:

Shorttrack, ijshockey en Dahlmeier voor weer eremetaal

Vannacht worden medailles uitgereikt in het kunstschaatsen voor mannen, de super-G en de freestyle skiën slopestyle bij de vrouwen. Maar ook daarna is nog heel wat om naar uit te kijken.

Marit Bjørgen kan met haar Noorse landgenotes toeslaan in de estafette bij het langlaufen. Bjørgen kan haar 13e olympische medaille behalen, evenveel als recordhouder Ole Einar Bjørndalen.

De Duitse Laura Dahlmeier kan in de massastart biatlon al haar vierde medaille in PyeongChang veroveren. En in het shorttrack staan met de 1.500 meter bij de vrouwen en de 1.000 meter bij de mannen twee finales op het menu.

Het ijshockeytoernooi bij de mannen is al enkele dagen aan de gang en zaterdag staat een echte kraker op de agenda. Om 13.10u kijken de Verenigde Staten en de olympische atleten uit Rusland elkaar in de ogen.

Finales op 17 februari
uursportdisciplinewinnaarlink
2ukunstschaatsenmannenHanyu (Jap)verslag
3ualpineskiënsuper-G (v)Ledecka (Tsj)verslag
5ufreestyle skiënslopestyle (v)Höfflin (Zwi)verslag
10.30ulanglaufen4x5km estafette (v)Noorwegen verslag 
12.15ubiatlonmassastart (v)Kuzmina (Svk) verslag
13.10ushorttrack1.500 meter (v)Choi (ZKo) verslag 
13.25ushorttrack1.000 meter (m)Girard (Can) verslag
13.45uskeletonvrouwenYarnold (GBr) verslag 
14.30uschansspringengrote schans (m)Stoch (Pol) verslag