• home
 • video
 • pas verschenen

  White moet zich excuseren na "misbruik" van Amerikaanse vlag

  Na een derde olympische titel kunnen de emoties hoog oplaaien. Shaun White wist gisteren met zijn vreugde geen blijf na zijn derde goud in de halfpipe, maar de Amerikaan werd op zijn perspraatje toch op de korrel genomen.

  Shaun White veroverde gisteren het goud in de halfpipe na een zenuwslopende finale. White schreeuwde het uit nadat hij de score van de jury gezien had en kreeg tijdens zijn vreugdeparade een Amerikaanse vlag toegereikt.

  Maar zijn nonchalante behandeling van de "Stars and Stripes" schoot bij heel wat Amerikanen in het verkeerde keelgat. Op sociale media regende het reacties. "Je pakt goud en sleept dan met de Amerikaanse vlag over de grond: een gebrek aan respect", klonk het onder meer.

  White verontschuldigde zich op zijn persbabbel. "Als er al iets gebeurd is, dan was het zeker niet door een gebrek aan respect", verdedigde White zich. "Ik ben zeer trots om deel uit te maken van Team USA."

  In de US Code staat overigens een passage over "respect voor de vlag". "De vlag mag de grond niet raken", staat er geschreven.

  White viert met de Amerikaanse vlag

  Klaagzang op Twitter over White en de vlag