• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van Avermaet schiet in Oman eerste keer dit seizoen raak

  Greg Van Avermaet won overtuigend op de Wadi Dayqah Dam.

  0 / 0

  Greg Van Avermaet won overtuigend op de Wadi Dayqah Dam.

  Tweede keer goede keer voor Greg Van Avermaet in Oman. Gisteren greep hij nipt naast de overwinning, in rit 3 schoot hij de hoofdvogel af. Hij klopte Rui Costa en Aleksej Loetsenko in een sprintje bergop, meteen zijn eerste zege van het seizoen. Van Avermaet neemt ook de leiderstrui over van Nathan Haas.

  VIDEO: de laatste rechte lijn in beeld

  Van Avermaet sprint weg van de tegenstand

  Greg Van Avermaet werd als een van de favorieten getipt voor de ritoverwinning. Het parcours was dan ook op het lijf geschreven van een puncher, met een hellende strook in de slotkilometer.

  Toch probeerden vier avonturiers nog roet in het eten van de olympische kampioen te gooien. Onze landgenoot Xandro Meurisse, Wouter Wippert, Loïc Chetout en Nick Schultz kozen het hazenpad. Ze bedwongen de vier klimmetjes van de dag, maar op twintig kilometer van de streep moesten ze de strijd staken.

  BMC zette zich op kop in de slotkilometers en Van Avermaet maakte gretig gebruik van zijn springplank. Op de beklimming van de Wadi Dayqah Dam toonde hij zich sterker dan ex-wereldkampioen Rui Costa en de Kazak Loetsenko.

  Van Avermaet: "De belangrijkste koersen moeten nog komen"

  "Ik plaatste mijn aanval op het steilste stuk van de helling", vertelde Van Avermaet. "Ik wist dat ik vroeg aanzette, maar ik had goede benen en kon die snelheid aanhouden."

  "Het is altijd plezant om vroeg te winnen. Ik weet dat ik geen veelwinnaar ben, dus dan doet elke zege wel deugd. Maar het is geen voorjaarsklassieker, dus de belangrijkste koersen moeten nog komen."

  "Het eindklassement? De rit van vrijdag moet me wel liggen, maar de koninginnenrit is te zwaar voor mij, zeker als er klimmers als Nibali aanwezig zijn."

  Uitslag rit 3 Ronde van Oman:

  1. Greg Van Avermaet 179,5 km in 4u36'04"
  2. Rui Costa (Por) op 3"
  3. Aleksej Loetsenko (Kaz) z.t.
  4. Gorka Izagirre (Spa) z.t.
  5. Nathan Haas (Aus) op 7"
  6. Magnus Cort Nielsen (Den) z.t.
  7. Christian Odd Eiking (Nor) op 9"
  8. Dries Devenyns z.t.
  9. Miguel Angel Lopez (Col) z.t.
  10. Jesus Herrada (Spa) z.t.

  Klassement:

  1. Greg Van Avermaet - 12u56'44"
  2. Aleksej Loetsenko (Kaz) op 11"
  3. Nathan Haas (Aus) op 13"
  4. Gorka Izagirre (Spa) op 19"
  5. Dries Devenyns op 25"

  Tweet: