• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "De schuld op Meunier steken is zwaar overdreven"

  Thomas Meunier begon goed, maar ging samen met de ploeg kopje-onder.

  PSG gaf een goede uitgangspositie tegen Real Madrid in de slotminuten nog uit handen in de 1/8e finales van de Champions League. "Ze zullen zich thuis geen fouten meer kunnen veroorloven, want Real is levensgevaarlijk op de counter", zegt Proximus 11-analist Gert Verheyen.

  Verheyen: "Een gelijkspel was een logische uitslag"

  Gert Verheyen becommentarieerde de kraker tussen Real Madrid en PSG in de Champions League en was onder de indruk van het spelniveau. "Ze waren elkaar waard. Ze hielden elkaar in evenwicht met goede momenten en veel kwaliteit langs beide zijden. De aanvallers hebben zich allemaal wel kunnen tonen."

  "De 3-1 op het einde zag je niet aankomen. Iedereen had zich min of meer neergelegd bij een gelijkspel. Dat zou ook een logische weergave van de wedstrijd zijn geweest."

  "Maar de geslaagde wissels van Zidane bepaalden het einde van de wedstrijd. De Real-coach nam risico's door Casemiro eraf te halen. Met Asensio en Vazquez was Real Madrid superaanvallend in de laatste tien minuten en dat heeft gewerkt. Unai Emery deed zijn defensieve wissel misschien te vroeg, maar het is gevaarlijk om de nederlaag van PSG daar op te steken."

  Verheyen: "Neymar kon nergens beslissend zijn, Ronaldo wel"

  Verheyen zag toch kwetsbare momenten bij de thuisploeg. "Real Madrid is nog niet helemaal gerehabiliteerd na de mindere periode. Het is nog niet het Real van vorig seizoen, er zitten nog twijfels in de ploeg en dat was goed te zien na de 0-1."

  "De strafschop heeft de thuisploeg goed gedaan. De fout van Lo Celso was nergens voor nodig, maar Real kon zo wel met een ander verhaal naar de kleedkamer: 1-1."

  "Of dit een zege is voor Ronaldo op Neymar? Neymar was afgeleid en te veel met het publiek bezig. Hij was bij momenten indrukwekkend aan de bal, maar kon nergens beslissend zijn. Ronaldo daarentegen wel, nog maar eens."

  Verheyen: "Meunier moest het afleggen tegen de pure kwaliteit van Asensio"

  Meunier viel na het uur in voor aanvaller Cavani. Moet de flankverdediger zich de twee late doelpunten aanrekenen? "Het is zeer vervelend voor Meunier, want hij begon goed. Er was geen vuiltje aan de lucht tot Asensio inviel."

  "Tegenover Asensio en de oprukkende Marcelo werd Meunier eruit gelopen. Maar het is zwaar overdreven om de schuld voor de twee late goals op hem te steken. Hij moest het afleggen tegen de pure kwaliteit van zijn rechtstreekse tegenstander."

  "Maar PSG is ertoe in staat om thuis met 2-0 te winnen. Een achterstand goedmaken brengt meer druk met zich mee en ze kunnen zich weinig fouten veroorloven. Real is dan weer geweldig gevaarlijk op de counter, dus is het niet eenvoudig om geen doelpunten te slikken tegen de Madrilenen."