• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanreusel na reuzenslalom: "In december was ik gevoel kwijt, dat komt nu terug"

  Kim Vanreusel na reuzenslalom: "Niet constant genoeg"

  0 / 0

  Kim Vanreusel na reuzenslalom: "Niet constant genoeg"

  Kim Vanreusel heeft haar Spelen geopend met een 39e plaats op de reuzenslalom. Daar was de 20-jarige skiester niet tevreden mee. "Ik was niet constant genoeg, maar ik tankte wel vertrouwen voor de komende dagen." Vanreusel weet niet goed waar ze staat in Zuid-Korea: "Ik verloor in december mijn gevoel en probeer dat terug te vinden."

  41e na de eerste run op 7" van de snelste en 39e na een iets snellere tweede run op 12"5 van winnares Shiffrin. Dat is het rapport van de eerste Belgische skiester die in actie kwam in PyeongChang. 

  Daar was Vanreusel niet tevreden mee: "Zowel in de eerste als in de tweede run gingen sommige dingen beter, maar ik kon niet even constant zijn van boven tot beneden."

  Toch laat ze het hoofd niet hangen, ze komt nog 4 keer in actie op deze Spelen. "Als je ziet vanwaar ik kom de voorbije 2 maanden is dit goed voor mijn vertrouwen. Want toen was het nog veel slechter."

  "Begin december verloor ik mijn gevoel"

  Wat was er dan aan de hand? Vanochtend na de eerste run liet de 20-jarige skiester ook al vallen dat de Spelen eigenlijk niet op het juiste moment komen. "Sinds begin december ben ik een beetje mijn gevoel verloren. Ik wist niet hoe dat kwam. Het gebeurde van de ene manche op een andere. Ik raakte op de sukkel: ik probeerde het zo, dan weer zo. Maar het gevoel kwam maar niet terug. Dat begon in mijn hoofd te spelen."

  In PyeongChang kwam de ommekeer: "Nu begon het wel terug te komen, maar nog niet aan 100 procent. Vandaag ging het al veel beter en dat is positief voor de volgende dagen."

  Vanreusel sukkelt ook wat met de rug. "Ik heb er sommige dagen last van, maar sommige dagen ook niet. Ik weet dat niet op voorhand."

  "In slalom kan 1 fout zwaar doorwegen"

  Morgen skiet Vanreusel de slalom, haar specialiteit. "Ik weet zelf niet echt wat ik daar mag van verwachten. Gisteren bij de opwarming zeiden de trainers dat het heel goed was. Ik hoop dat het meezit."

  "Ik ga mijn best doen. Maar in slalom heb je ook altijd het probleem dat 1 fout vaak heel zwaar kan doorwegen. Normaal moet het goed komen, maar dat weet je nooit op voorhand. Ik heb er wel veel zin in."

  De uitgestelde skiwedstrijden hebben haar planning wel in de war gestuurd. "Overmorgen heb ik Super-G. Morgen was het normaal training voor de Super-G, maar die valt weg. Ik ga dus op de Super-G aankomen zonder training, dat vind ik wel spijtig."