• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Niet over één nacht ijs gegaan in zaak-Deschacht"

  Hein Vanhaezebrouck las een verklaring voor over Deschacht.

  0 / 0
  In de aanloop naar het duel met STVV van morgenavond heeft Hein Vanhaezebrouck vanmiddag met de pers gesproken. De trainer van Anderlecht stak van wal met een verklaring over de verbannen Olivier Deschacht en benadrukte dat de spelersgroep hem steunt.

  Olivier Deschacht is eerder deze week uit de A-kern verbannen en liet vandaag verstek gaan voor de training met de B-kern. De verdediger heeft zich ziek gemeld bij de medische staf van Anderlecht. 

  Hein Vanhaezebrouck wou geen vragen over de zaak beantwoorden, maar las wel een korte mededeling voor.

  "Er is nooit een probleem geweest tussen Vanhaezebrouck en Deschacht", zei de trainer. "Olivier heeft veel matchen gespeeld onder mij. Ik heb hem zelfs gesteund tijdens het moeilijke dossier over het gokken."

  "We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Ik heb niet de gewoonte om spelers als straf naar de B-kern te sturen. Deschacht zit al vele jaren bij Anderlecht en heeft dus een speciaal statuut. We hebben ook geen overschot aan verdedigers. We doen onszelf dus pijn met deze beslissing."

  "Ondanks al die elementen hebben we toch de beslissing genomen. De feiten waren van die aard dat we niet meer normaal konden werken met de groep. Ik heb die beslissing niet genomen, maar in samenspraak met de spelers, de staf en Deschacht."

  "Niet de bedoeling om shock te veroorzaken"

  "Het is niet het doel om één slachtoffer te zoeken om een shock te veroorzaken", benadrukte Vanhaezebrouck. "We zouden hetzelfde gedaan hebben als we 10 punten voorsprong hadden in het klassement."

  "De beslissing is voor onbepaalde duur. Het is niet omdat we in een moeilijke situatie zitten dat we alles op zijn beloop moeten laten. We willen een positieve dynamiek creëren binnen onze groep. Als we de gelederen niet sluiten, komen we er niet uit."

  De verklaring van Vanhaezebrouck over Deschacht:

  Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

  Na de 2-0-blamage tegen KV Oostende uitte Vanhaezebrouck pittige kritiek en dat miste zijn effect niet. "Er moet leven in de brouwerij komen", zei de trainer. "Als je niets doet, gaat de hartslag omlaag en ga je dood. Ik heb een elektroshock uitgedeeld en heb ook een reactie gezien van mijn groep op het trainingsveld."

  "Laat ons hopen dat we nu vertrokken zijn. De spelers weten dat we in de problemen zitten. Onder meer Dendoncker, Trebel, Kums en Najar zijn er niet bij tegen STVV. Ik heb zeven beloften geselecteerd voor mijn kern."

  "Daarom moeten we met een positieve dynamiek voortgaan. We moeten op zijn minst een groep vormen en solidair zijn. Ik overweeg inderdaad om een psycholoog in te schakelen, maar niet omdat we in de miserie zitten. Een psycholoog is geen dokter die ons beter zal maken."

  Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

  Anderlecht moet morgen op verplaatsing naar STVV, een ploeg die nog ambities heeft voor Play-off I. Vanhaezebrouck: "STVV kan punten pakken tegen Anderlecht, maar dat kunnen ze ook tegen Club Brugge."

  "Logisch gezien is het voor STVV het ideale moment om tegen Anderlecht te spelen, want we zitten in de problemen. Maar we zullen ons niet laten doen: we zullen een blok vormen en punten pakken."

  "Of dit de moeilijkste periode is uit mijn carrière? Nee, ik heb al veel moeilijkere periodes meegemaakt. De spelersgroep steunt me nog. Er werd aan de spelers gevraagd of ze het niet meer zagen zitten met mij en er kwam unaniem een negatief antwoord."

  "Een trainer mag nog kritisch zijn, denk ik?"