• home
 • video
 • pas verschenen

  Spruyt: "Swings heeft 2 grote voordelen op de massastart"

  Jelle Spruyt.

  0 / 0
  Na zijn 8e plek op de 10.000 meter kan Bart Swings zich nu volledig focussen op de massastart. "Van alle deelnemers is Bart de meest ervaren racer", zegt zijn coach Jelle Spruyt aan Sporza.

  Spruyt: "Bart is de enige die 3 races reed"

  Bart Swings schaatste vandaag naar de 8e plaats op de 10.000 meter. "Het ging goed tot 4 rondes voor het einde", zegt zijn coach Jelle Spruyt aan Sporza.

  "Bart kreeg daarna krampen in zijn hamstrings en daardoor liepen de rondetijden op. Zijn eindtijd was weer goed, maar niet voldoende om mee te doen met de besten."

  Swings kwam in PyeongChang al in actie op de 1.500 meter (6e plaats), de 5.000 meter (6e) en de 10.000 meter (8e). "Hij is de enige die de 3 races gedaan heeft", weet Spruyt. "De rest heeft de 1.500 meter laten schieten. We zijn voorlopig tevreden, vooral over zijn tijden."

  "Massastart zal heel onvoorspelbaar zijn"

  Nu hoeft Bart Swings enkel nog te dromen over de massastart, die over 9 dagen plaatsvindt. "Dat zal een heel onvoorspelbaar nummer zijn", voorspelt Spruyt.

  "Een uur voor de finale zijn er de reeksen en dat is in het voordeel van Bart. Hij heeft een groot herstelvermogen. Enkele sprinters zullen heel hard moeten schaatsen om in de finale te geraken, waardoor ze hun beste pijlen zullen hebben verschoten. Hopelijk kan Bart daarvan profiteren."

  "Van alle deelnemers is Bart de meest ervaren racer, dankzij zijn ervaring in het skeeleren. Dat is een groot voordeel. Hij heeft veel tactisch inzicht. We zullen hem tijdens de massastart vooral op zijn instinct laten rijden. Uit Barts tijden blijkt dat alles goed gaat."