• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG-coach afgerekend op verdedigende wissel Meunier: "Logische tactiek"

  Thomas Meunier mocht na een uur invallen voor Edinson Cavani.

  Na de nederlaag van PSG in de Champions League-kraker tegen Real Madrid werden er heel wat vragen gesteld bij de tactische beslissingen van coach Unai Emery. Vooral de keuze om aanvaller Cavani na een uur te wisselen voor Meunier stuit op onbegrip.

  Met een uitgoal op zak leek PSG een uitstekende zaak te doen voor de terugwedstrijd tegen Real Madrid in Parijs. Maar stelde coach Unai Emery zich tevreden met de 1-1-ruststand? Na een uurtje gooide hij zijn tactiek in elk geval om: hij wisselde aanvaller Edinson Cavani voor verdediger Thomas Meunier.

  Dan greep Zinédine Zidane aanvallender in. Met verse krachten Bale, Vazquez en Asensio in de ploeg overpowerde Real PSG, met een 3-1-overwinning als resultaat.

  Na de wedstrijd kwam een storm van kritiek op de tactische keuzes van Emery. Diezelfde defensieve aanpak had hen vorig jaar ook genekt tegen Barcelona, toen PSG een 4-0-voorsprong uit de heenwedstrijd nog uit handen gaf.

  "Maar het was een logische keuze en het was tijd om in te grijpen", verdedigde Emery zich. "Met Meunier op het veld hadden we de rechterflank onder controle. Hier hadden we ook op getraind." Toch kwamen de twee late tegendoelpunten tot stand op de Parijse rechterflank.

  "Of Zidane het tactische spel heeft gewonnen? Het resultaat is 3-1, maar dit is geen correcte weerspiegeling van de wedstrijd", aldus Emery.

  De schuld van de scheidsrechter

  Emery wees ook met een beschuldigende vinger naar de Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi. "Hij maakte enkele foutjes die grote gevolgen hadden. Zo kregen we geen strafschop na hands van Ramos en kregen we onterechte gele kaarten."

  "Alles wordt beslist door kleine details en ik denk dat we een beter resultaat hadden verdiend. Maar we moeten optimistisch blijven voor de terugwedstrijd. Ik geloof erin dat we Real nog kunnen kloppen."

  PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi hield zijn coach een hand boven het hoofd. "Ik denk dat het geen slechte wedstrijd was van ons. We hebben nog 90 minuten om ons te kwalificeren. Bovendien hielp de scheidsrechter Real. Dat moet stoppen, want het gebeurt elke keer. De UEFA moet ingrijpen."