• home
 • video
 • pas verschenen

  Pro League en vzw Stop Darmkanker slaan de handen in elkaar

  Per dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben.

  De komende 2 speeldagen zetten de Belgische profclubs de deuren wijd open voor de organisatie "Stop Darmkanker". “Laat je niet buitenspel zetten door darmkanker", is de slogan.

  De campagne tegen darmkanker wordt morgenavond op gang getrapt voor de wedstrijden STVV-Anderlecht (Jupiler Pro League) en Lierse-Roeselare (1B).

  Dokter Luc Colemont, maagdarmspecialist en drijvende kracht van de vzw Stop Darmkanker is blij met de samenwerking met de profclubs. "Als we in ieder stadion één darmkanker kunnen stoppen, is ons opzet méér dan geslaagd."

  "Dan kunnen we 24 families in België gelukkig maken en heel wat ellende besparen. Het heeft ons enorm plezier gedaan dat alle clubs enthousiast onze actie zullen ondersteunen.”

  Darmkanker?

  Per dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben. Als de ziekte vroegtijdig ontdekt wordt, is er 90% kans op genezing. Jammer genoeg gebeurt dit nog altijd onvoldoende. Een eenvoudige test van de stoelgang kan heel wat ellende voorkomen en is een belangrijk wapen in de strijd tegen darmkanker.

  Sluipmoordenaar darmkanker moet absoluut een halt toe worden geroepen. Hoe meer mensen deze "poepsimpele" test doen, hoe meer darmkankers kunnen worden vermeden.