• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach stapt op, komt droom van Jamaicaans bobsleeteam in gevaar?

  De Jamaicaanse vrouwen zijn hun coach al kwijt, straks ook hun slee?

  Volgende week dinsdag en woensdag komen onze bobsleevrouwen in actie. De concurrentie komt overigens ook uit een ietwat exotische hoek: Jamaica stuurt voor het eerst een bobsleeteam bij de vrouwen naar de Spelen. Maar de voorbereiding verloopt hobbelig.

  Jazmine Fenlator-Victorian en Carrie Russell vertegenwoordigen Jamaica in de tweemansbob bij de vrouwen, maar hun passage op de Spelen zou weleens sneller dan verwacht verleden tijd kunnen zijn.

  Sandra Kiriasis, olympisch kampioene in 2006, is niet langer de coach van het duo. Volgens de Duitse winnares van Turijn werd haar rol in het bobsleeproject aangepast en heeft ze dat voorstel geweigerd.

  De Jamaicaanse bobsleefederatie aanvaardde haar vertrek, maar Kiriasis eist de slee nu op. Volgens Kiriasis is de slee haar juridische eigendom en moet de bobsleebond een vergoeding betalen om de slee te kunnen gebruiken.

  Hoewel de federatie ervan overtuigd is dat deze rel de prestatie van de Jamaicaanse bobsleevrouwen niet zal beïnvloeden, is het dus nog maar de vraag of Jamaica aan de runs zal kunnen deelnemen.