• home
 • video
 • pas verschenen

  Case closed: Britse skeletoni mogen omstreden pakken gebruiken

  De Britten hoeven hun uitrusting niet aan te passen.

  Het relletje in het skeleton-wereldje in PyeongChang lijkt achter de rug. Enkele landen dienden een klacht in na een artikel over innovatieve pakken bij de Britten, maar Kim Meylemans en co vangen bot.

  Er was de voorbije 24 uur heel wat te doen over de pakken die de Britse skeletoni in PyeongChang zullen gebruiken. De Britten zetten in Zuid-Korea de voorbije dagen snelle oefentijden neer en in de Britse media verscheen een mogelijke verklaring. Er werd in geuren en kleuren uitgelegd hoe de Britse atleten konden rekenen op een supersnel pak.

  Kim Meylemans en enkele andere skeletoni stapten naar de federatie met de vraag om na te gaan of de Britse pakken wel reglementair zijn. De Internationale Bobslee en Skeleton Federatie heeft de pakken onder de loep genomen en stelt dat de pakken "na een grondige inspectie gebruikt kunnen worden in de olympische competitie".