• home
 • video
 • pas verschenen

  Blommaert is 16e in onverwachte finale: "Trots om voor Duitsland te schaatsen"

  0 / 0
  Ruben Blommaert is de 23e Belg in PyeongChang. Hij eindigde voor Duitsland 16e in het paarrijden. "We hadden niet verwacht hier de finale te halen. Die schaatsen was een eer", vertelde Blommaert aan Sporza. "16e was beter dan verwacht, dus ik ben heel tevreden."

  Blommaert (25) debuteerde op de Spelen aan de zijde van de 17-jarige Annika Hocke. "Het was een fantastische ervaring. Vooral door hier vandaag in de finale te staan. We hadden gisteren zeker niet verwacht dat het zo goed zou uitdraaien."

  "We haalden in de korte kür met een persoonlijk record de laatste finaleplaats. Het was voor ons een eer om vandaag te mogen schaatsen. We hebben een paar kleine foutjes gemaakt, maar het was een superervaring. We nemen die mee naar huis en kunnen eruit leren."

  Blommaert schaatst nog maar 1 jaar samen met Hocke. Dat is zeer kort om op het hoogste niveau te kunnen presteren. "Het is een geweldig jaar geweest. Het ging allemaal heel snel. Het is eigenlijk nog maar onze 2e grote wedstrijd. 3 weken geleden het EK, nu de Spelen."

  "Trots om bij de besten van schaatsland Duitsland te horen"

  Blommaert liet Vlaanderen achter om zijn carrière uit te bouwen. "Voor mijn discipline moest ik over de grens trekken", legt hij uit. "In België is er niemand die die discipline beoefent. We hebben er geen trainers en trainingsmogelijkheden voor."

  "Voor mij was Duitsland de enige mogelijkheid. Ik ben heel blij met mijn keuze. Ik ben ook trots om voor Duitsland te mogen starten, want dat is toch een echt schaatsland. Om daar bij de besten te horen is een pluim, vind ik."

  De verandering van partner was een keuze van Blommaert: "Omdat ik dacht dat we de Olympische Spelen samen konden halen én ook voor mijn toekomst. Annika is nog jong en ik kan nu de komende jaren nog voortdoen."