• home
 • video
 • pas verschenen

  Biatleet Claude: "Niet ontgoocheld over mijn Winterspelen"

  Florent Claude.

  0 / 0
  Florent Claude sloot zijn biatlonavontuur in PyeongChang af met een 54e plaats op de 20 kilometer individueel. "Jammer dat het in het laatste kwart van de wedstrijd misging", reageerde Claude bij Sporza.

  Claude: "Concentratieverlies en haast bij laatste schietbeurt"

  Na 3 foutloze schietsessies leek een mooie daguitslag in de maak voor Florent Claude. Maar in de slotfase van de 20 kilometer liep het mis: Claude faalde 2 keer aan de laatste schietstand.

  "Fysiek was het lastig vandaag", reageerde Claude. "Ik kon niet versnellen op de piste en had pijn in mijn benen. Op het einde kreeg ik zelfs kleine krampen."

  "Driekwart van de wedstrijd heb ik het echt heel goed gedaan. De laatste schietstand is vaak beslissend op de 20 kilometer. Ik verloor er wat van mijn concentratie en was gehaast. Ik mis uiteindelijk 2 keer, jammer dat het in het laatste kwart misging."

  "Een goede leerschool"

  En zo zitten de Olympische Winterspelen erop voor de 26-jarige Florent Claude. Hij eindigde 55e in de sprint, 57e in de achtervolging en 54e vandaag in de 20 kilometer individueel. Niet voldoende voor een plekje bij de massastart.

  Hoe blikt Claude terug op zijn olympisch debuut voor België? "Ik ben niet ontgoocheld", zegt de genaturaliseerde Fransman. "Ik was blij dat ik hier mocht zijn in PyeongChang.

  "Door mijn goede resultaten in de Wereldbeker had ik wel wat grotere doelstellingen op deze Spelen. Het is een goede leerschool geweest. Ik weet dat er nog enkele werkpunten zijn. Beetje bij beetje kom ik er wel."