• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische biatleten stellen teleur, Thingnes Bø haalt zijn gram

  Voor Thingnes Bø is het zijn 1e olympische titel.

  De Noor Johannes Thingnes Bø heeft het olympische kroontje veroverd op de 20 km in het biatlon. Onze landgenoten Claude (54e) en Rösch (75e) eindigden in de achtergrond. Ze grijpen naast een ticket voor de massastart zondag.

  Rösch faalt bij staand schieten

  Op de 20 kilometer krijgt een biatleet bij iedere misser aan de schietstand 1 minuut straftijd aangesmeerd. Belangrijk dus dat het vizier op scherp staat.

  Onze landgenoot Florent Claude schoot met scherp en bleef na 3 schietsessies foutloos. Maar bij zijn laatste beurt ging hij 2 keer de mist in, weg ereplaats.

  Michael Rösch, die andere Belg, verknoeide het voor zichzelf bij het staand schieten. Hij liet in die 2 schietbeurten liefst 5 keer een schijf staan.

  Fourcade gaat de mist in, Bø is sneller

  Voor het goud waren alle ogen gericht op titelverdediger Martin Fourcade. De Fransman was al de beste in de achtervolging, maar vandaag miste Fourcade in de slotfase 2 keer bij het schieten.

  Zijn rivaal Johannes Thingnes Bø telde ook 2 missers op zijn puntenkaart, maar was sneller op de ski's. De 24-jarige Noor verwees de foutloze Fak (Svn) en Landertinger (Oos) naar de dichtste ereplaatsen.

  Uitslag
  1.Johannes Thingnes Bø (Noo)in 48'03"82 missers
  2.Jakov Fak (Svn)op 5"50
  3.Dominik Landertinger (Oos)14"20
  4.Sebastian Samuelsson (Zwe)29"11
  5.Martin Fourcade (Fra)42"42
  54.Florent Claude4'59"42
  75.Michael Rösch7'06"35