• home
 • video
 • pas verschenen

  Amstel gold Race wil spannende finale met smallere wegen

  De Amstel Gold Race zoekt smallere wegen op.

  De laatste lus van de Amstel Gold Race is opnieuw aangepast. De organisatie hoopt de spanning op te voeren in de voorjaarsklassieker door het peloton over smallere wegen te sturen.

  Na de beklimming van de Geulhemmerberg volgde vorig jaar de brede afdaling via de Rasberg naar Maastricht. Maar nu kiest de organisatie voor de afdaling via de Kuitenbergweg. Een smallere weg, waardoor de koers moeilijker te controleren is.

  "In 2017 hebben we gezien dat we door een simpele wijziging een attractievere wedstrijd hebben gekregen", zegt koersdirecteur Leo van Vliet. "Met deze nieuwe wijziging moeten de kanshebbers op de overwinning zich ruim voor dat de finale begint goed positioneren of al ten aanval zijn getrokken."

  De enige Nederlandse wielerklassieker staat zondag 15 april op het programma. Vorig jaar won Philippe Gilbert voor de vierde keer in zijn carrière.