• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioenen uit China op kop na korte kür in paarrijden, Blommaert 16e voor Duitsland

  Ruben Blommaert en Annika Hocke komen uit voor Duitsland.

  Ruben Blommaert en zijn Duitse partner Annika Hocke staan na de korte kür in het paarrijden op de 16e plaats, daarmee mogen ze net naar de vrije kür van morgen. Het veelbesproken Noord-Koreaanse duo Ryom/Kim is voorlopig 11e. Bovenaan vinden we de Chinezen Sui en Han terug, de wereldkampioenen in de discipline.

  Naast broer en zus Jorik en Loena Hendrickx in de individuele competitie is Ruben Blommaert de derde Belg in de kunstschaatscompetitie. Hij komt al jaren uit voor Duitsland, al heeft hij nog niet zo lang een nieuwe partner.

  Met 63,04 punten gaan Blommaert en Hocke op de valreep als 16e en laatste naar de vrije kür. Ryom Tae Ok en Kim Ju Sik, de enige Noord-Koreanen die zich echt gekwalificeerd hadden vóór de verzoenende gesprekken werden opgestart en een Noord-Koreaans team werd samengesteld, doen 5 plaatsen beter met 69,40 punten. Dat is hun beste prestatie ooit. De twee werden luid toegejuicht door een euforisch publiek.

  Op 1 staan Wenjing Sui en Cong Han uit China met 83,39 punten, een persoonlijk record. Daarmee hebben de Aziaten een kleine voorsprong op Jevgenia Tarasova en Vladimir Morozov van Team OAR, de tweevoudige regerende Europese kampioenen. Op drie vinden we de Canadezen Duhamel/Radford, maar de strijd om het brons is nog spannend.

  Beelden van Noord-Koreaans paar: