• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Duitse vlaggendrager Frenzel zet alles recht in langlaufrace

  Eric Frenzel is 5-voudig titelhouder in de Wereldbeker.

  De Duitser Eric Frenzel heeft zijn titel in de noordse combinatie verlengd. Als 5e na een sprong van de normale schans gleed hij jan en alleman voorbij in de langlaufrace over 10 km. De Japanner Akito Watabe haalde zilver, de Oostenrijker Lukak Klapfer brons.

  Frenzel was de Duitse vlaggendrager bij de openingsceremonie. Dat hij goud pakte op de normale schans in Sotsji en als allereerste 5 keer op een rij de wereldbeker op zak stak was daar niet vreemd aan.

  Na de sprong van de schans van 70 meter stond er geen favoriet op kop. De verrassende Oostenrijker Franz-Joseph Rehrl (foto onder) mocht met 112 meter als eerste aan de afsluitende 10 km langlaufen beginnen.

  Watabe, de leider in de wereldbeker en in Sotsji goed voor zilver, vertrok als 3e op 28 seconden, Frenzel als 5e op 36 seconden. Al snel sloten de 2 toppers bij elkaar aan, wat later zaten ze ook vooraan.

  Een kopgroep van 5 zou om de medailles strijden. De koppositie wisselde telkens, tot in de laatste ronde op de laatste klim Frenzel stevig doortrok. De vogel was gaan vliegen. Het is zijn 4e olympische medaille: hij won in Vancouver (brons) en Sotsji (zilver) ook al metaal in de teamcompetitie.

  top 5 noordse combinatie normale schans
  1.Eric Frenzel24'51"4
  2.Akito Watabe (Jap)op 4"8
  3.Lukas Klapfer (Oos)18"1
  4.Jarl Magnus Riiber (Noo)22"5
  5.Johannes Rydzek (Dui)27"9

  Beelden van de aankomst: