• home
 • video
 • pas verschenen

  Valentine on Ice: passionele kus van Amerikaans sprookjespaar

  Alexa en Chris Knierim vieren 14 februari op het olympische ijs.

  Het was een speciale 14e februari voor man en vrouw Knierim: de Amerikanen vormen een kunstschaatskoppel in de echte zin van het woord en overlaadden elkaar met kussen na hun korte kür. Hun verhaal leest als een sprookje.

  Alexa Scimeca Knierim (26) en Chris Knierim (30) ontmoetten elkaar op het ijs. Ze begonnen in 2012 samen te schaatsen en trouwden 4 jaar later.

  Als tweevoudig kampioen van de Verenigde Staten maken ze in PyeongChang hun olympische debuut. Na hun korte kür werd er duchtig geknuffeld en gekust. "Het is Valentijn en ik denk dat we in onze kür getoond hebben hoe graag we elkaar zien en hoe graag we met elkaar schaatsen", gaf Chris mee.

  Twee jaar geleden sloeg het noodlot toe: Alexa kreeg een zeldzame maag- en darmziekte, waardoor ze fel vermagerde tot amper 36 kg. Verschillende operaties waren nodig om de levensbedreigende ziekte te keren.

  Ze moest weer leren schaatsen vanaf nul, maar staat er nu weer helemaal: "Het maakt deze reis zo anders en meer speciaal dan voor iemand die de tegenslagen des levens niet heeft meegemaakt. We zijn zo gelukkig dat we hier mogen zijn." Het leverde hen eerder deze week ook eremetaal op: brons in de teamcompetitie. En morgen komen ze nog eens aan de bak in de vrije kür.

  Meer foto's:

  Tweet: