• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans: "Ik heb op alle vlakken progressie gemaakt"

  Tielemans gaf vorig weekend nog een assist tegen Angers.

  Aan PSG valt dit seizoen niks te doen in de Ligue 1, maar Youri Tielemans strijdt met AS Monaco wél nog volop voor de tweede plaats. "We moeten alle matchen winnen", zegt de Rode Duivel.

  Monaco staat momenteel tweede in de Ligue 1 op ruim 12 punten van PSG. Geen play-offs en halvering van punten in Frankrijk, dus de titel mag de ploeg van Youri Tielemans wellicht vergeten. Ook voor de tweede plaats wordt het nog knokken: Marseille hijgt in de nek op amper één punt, Lyon is vierde op 5 punten.

  In dat opzicht was de 3-2-overwinning tegen Lyon twee weken geleden een enorme opsteker voor Monaco. Tielemans & co haalden er een 0-2-achterstand op. "Om zo terug te komen en uiteindelijk nog te winnen tegen een zeer sterke tegenstander én rechtstreekse concurrent voor de tweede plaats, dat heeft ons goed gedaan", zei Tielemans op de persconferentie in de aanloop naar het competitieduel van vrijdag tegen Dijon.

  "Het heeft ons vertrouwen gegeven, dat was ook te zien in onze wedstrijd tegen Angers (Monaco won met 0-4, Tielemans gaf een assist, red.). We moeten nu zo blijven voortdoen. We willen bepaalde doelen bereiken en daarvoor moeten we alle matchen winnen. We moeten er alles aan doen om die tweede plaats binnen te halen."

  "De contacten zijn hier harder, dat was aanpassen"

  "We hebben een hele goede groep. De bankzitters hebben evenveel kwaliteiten als zij die op het veld staan. Voor elke positie is er een dubbele bezetting. Op deze manier moeten we blijven voortdoen tot het einde van seizoen, door onderlinge concurrentie iedereen scherp houden."

  Eind november viel Tielemans twee maanden uit met een knieblessure en eind december zette L'Equipe hem nog in hun flopelftal. Toch is Tielemans tot dusver tevreden over zijn seizoen. "Ik heb op alle vlakken wat progressie gemaakt. Ik heb wat aan volume gewonnen", zei de ex-Gouden Schoen.

  "De contacten zijn hier ook veel harder, dat was wat aanpassen voor mij. Het technische en tactische spel gaat ook steeds beter, want het is toch een nieuw systeem voor mij. Ik hoop samen met de trainer en de andere spelers te blijven evolueren."