• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters na griep: "Afwachten in hoeverre lichaam uitgeput is geweest"

  0 / 0
  Jelena Peeters (32) kreeg op de eerste dagen van de Winterspelen meteen een opdoffer te verwerken. De schaatsster moest na een griepaanval de 1.500 meter laten schieten, maar verschijnt vrijdag wel aan de start van de 5.000 meter. "Op de trainingen ben ik nog niet echt diep kunnen gaan, om een terugslag te vermijden."

  "Blik meteen op 5.000 meter gericht"

  Jelena Peeters was er in Sotsji al bij, maar in PyeongChang moest onze landgenote passen voor haar eerste nummer. "Een paar dagen na mijn aankomst in Zuid-Korea heb ik een griepaanval gehad. Dat was geen feestje", vertelt Peeters aan Sporza.

  "Of dat gevolgen zal hebben voor mijn 5.000 meter van vrijdag? We moeten afwachten in hoeverre mijn lichaam uitgeput is geweest. Ik had de 1.500 meter graag gereden, maar ik heb mijn blik meteen op de 5.000 meter gericht en ik hoop er goed aan de start te staan."

  Wat zijn dan de verwachtingen van Peeters? "Dat kan ik heel moeilijk inschatten. Op de trainingen ben ik nog niet echt diep kunnen gaan, om een terugslag te vermijden. Normaal voel je op training hoe de benen zijn, nu heb ik alles voorzichtig moeten doen."

  Peeters heeft Belgisch schaatspak zelf ontworpen

  Voor Jelena Peeters heeft haar deelname in PyeongChang nog een extra randje. Ze mag schaatsen in een pak dat ze zelf ontworpen heeft. Peeters is grafisch ontwerper.

  "Ik ben er trots op", zegt ze over het pak, dat onder meer Bart Swings al liet bewonderen in Zuid-Korea.

  "Ik heb al verschillende reacties gekregen, onder meer van de Nederlanders. Ze hebben me toch gezegd dat ze het mooi vinden. Nu wil ik er absoluut zelf in starten."