• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerrard: "Zo goed zag ik Dembélé nog nooit spelen"

  Mousa Dembélé dicteerde de wet op het middenveld.

  Mousa Dembélé speelde gisteren een dijk van een wedstrijd tegen Juventus. Na afloop werd de middenvelder van Tottenham langs alle kanten met lof overladen. "Hij was grandioos", klinkt het vanuit Engeland.

  Mousa Dembélé was samen met zijn maatje Christian Eriksen de uitblinker op het middenveld bij Tottenham. De Rode Duivel raakte het vaakst de bal, won al zijn tackles en verstuurde zijn passes met een precisie van 95%.

  "Ik kan me niet herinneren dat ik hem op dit niveau ooit zo goed zag spelen", zegt de voormalige Engelse international Steven Gerrard. "Hij was echt grandioos. De hele avond lang was hij beangstigend goed."

  Ex-verdediger Rio Ferdinand trad Gerrard bij. "Dembélé was een speler die vaak kritiek kreeg. Dat hij te weinig kansen creëerde of te weinig scoorde. Maar op dit moment is hij de man die het tempo bepaalt en hij doet dat beter dan om het even wie", vindt Ferdinand.

  Waddle: "Hij moet meer scoren"

  Ook Chris Waddle, 62-voudig Engels international en in de jaren 80 een sleutelspeler van Tottenham, was onder de indruk. Al ziet Waddle ook ruimte voor progressie. "We weten allemaal dat Dembélé sterk is", zegt Waddle. "Hij kan het spel ongelooflijk goed goed verleggen en het tempo bepalen."

  "Mijn enige puntje van kritiek: hij zou vaker moeten schieten als hij in de buurt van de zestien komt, want hij heeft een heel goeie linker", vindt Waddle. "Dembélé zou 10 doelpunten per seizoen moeten maken."

  "Ik weet dat hij in een defensievere rol speelt, maar hij mag wel mee inschuiven met de bal. Dan zou hij eens moeten uithalen en dat doet hij niet. Hij legt de bal altijd af."