• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-skiër Luc Alphand: "We hebben zachtjesaan een probleem"

  De organisatie blijft schuiven met het wedstrijdschema.

  Voor de derde keer heeft de organisatie van de Winterspelen een skicompetitie moeten afblazen. Na de afdaling (mannen) en de reuzenslalom (vrouwen) werd nu ook de slalom (vrouwen) uitgesteld. Sporza vroeg aan de Franse ex-skiër Luc Alphand (52) hoe complex de situatie stilaan wordt.

  "Of we een probleem hebben? Dat is wel het juiste woord: we krijgen zachtjesaan een probleem", oordeelt Luc Alphand, nu commentator, bij Sporza. "Het grote euvel is dat er hier maar één snelheidspiste is. De mannen moeten alterneren met de vrouwen."

  "Als de afdaling bij de mannen van morgen en de Super-G van vrijdag niet afgewerkt kunnen worden, dan hebben we een zeer groot probleem. Voor de slalom heb je meerdere pistes, dat is dus niet echt een probleem."

  Begrijpt Alphand de beslissing om ook de slalom te schrappen? "De wind is echt zeer krachtig, maar is niet zo gevaarlijk voor de slalomskiesters. Het was vooral een probleem om de mensen met de liften naar boven te brengen. En op de Spelen wil men natuurlijk een evenwichtige wedstrijd en geen loterij."