• home
 • video
 • pas verschenen

  Club al voor tweede keer deze maand vervolgd voor racistisch spreekkoren

  Mpoku beleefde geen fijne avond in Brugge vorige week.

  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond roept Club Brugge voor de tweede keer in een paar dagen tijd op het matje voor racistische spreekkoren. Dit keer aan het adres van Standard-speler Paul-José Mpoku tijdens de terugwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup.

  Club Brugge moet komende vrijdag al voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verschijnen voor racistische spreekkoren aan het adres van Charleroi-speler Francis N'Ganga tijdens het competitieduel van 4 februari.

  En ook tijdens het bekerduel tegen Standard op 8 februari liet het Brugse publiek zich van zijn slechtste kant zien. Mpoku was het slachtoffer. "Oerwoudgeluiden moeten aanhoren bij het verlaten van het veld, dat vind ik ondraaglijk", zei hij na de match. Er werden ook allerlei projectielen naar de dug-out van de bezoekers gegooid.

  Scheidsrechter Bart Vertenten en de aanwezige match delegate namen de incidenten op in hun verslag. Blauw-zwart moet zich op 23 februari verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.