• home
 • video
 • pas verschenen

  Chinese vastgoedreus Wanda verkoopt belangen in Athletico Madrid

  Het nieuwe stadion van Atlético kreeg Wanda als naamsponsor.

  De Chinese vastgoedreus Wanda ontdoet zich van zijn aandelen in de Spaanse topclub Atlético Madrid. De verkoop is te wijten aan enkele falende buitenlandse investeringen. Wanda blijft wel verbonden als naamsponsor van het stadion, de Wanda Metropolitano.

  "De beslissing om zich terug te trekken maakt deel uit van de globale strategie van de Chinese holding", laat Atlético weten op zijn website. 

  Wanda is sinds januari 2015 aandeelhouder bij Atlético. In september 2016 werd het vastgoedbedrijf nog naamsponsor van het nieuwe stadion van de Madrilenen. Na zware klappen op de vastgoedmarkt zocht het een oplossing voor de zware schuldenlast. Daarom trekken de Chinezen zich nu dus terug als aandeelhouder. 

  Wanda bezat 17 procent van de aandelen van de club uit Madrid. Die komen nu in handen van Quantum Pacific, een holding uit de petroleumsector die eigendom is van de Israëlische miljardair Idan Ofer. Miguel Angel Gil en Enrique Cerezo, respectievelijk de algemeen directeur en de voorzitter van Atlético, blijven wel de grootste aandeelhouders van de club.

  De club van Yannick Carrasco is bezig aan een wisselvallig seizoen. Voorlopig staat het wel nog op een knappe tweede plaats in de Primera Division. In de Champions league en de Copa del Rey werd Atlético vroegtijdig uitgeschakeld.